Benieuwd wat je kunt lenen?

Bereken je maximale hypotheek eenvoudig met onderstaande rekentool. Kleine disclaimer, de uitkomst geeft een beeld van wat je kunt lenen. Wat je uiteindelijk kunt lenen moet een geldverstrekker eerst nog akkoord op geven. Let helemaal goed op wanneer je al een woning hebt gehad. Dan zijn er veel verschillende onderdelen die invloed hebben op het bedrag waarvoor je een nieuwe woning kunt kopen. Vraag hulp via WhatsApp als je vragen hebt!

Hypotheek nieuwbouw

Gefeliciteerd hier zijn je 7 aankooptips!

Ik kan mijn dank niet vaak genoeg uitspreken over de geweldige input van Dirk en zijn team. Dat wat in mijn ogen onmogelijk leek, werd door KIK Hypotheken mogelijk gemaakt. Transparante werkwijze, oplossingsgericht denken, deskundigheid en bereikbaarheid

Edwin Peprah

23-07-2023

Volgende
Volgende
Dirk en zijn team denken constant mee en geven gevraagd en ongevraagd advies. Zij wisten meteen wat wij het beste konden doen aan de hand van onze wensen. Fijne gesprekken gehad en voelde mij ontzettend op mijn gemak. Het team van Kik staat ALTIJD klaar om je van dienst te zijn. Ginger ging als een tijger achter al onze stukken aan. Heerlijk dat wij geen stres hadden doordat zij het oppakten. Super fijn dat ons dossier in het longweekend nog werd aangevuld door Elisa ( terwijl het geen werkdag was). Hierdoor kon ons dossier de week erop meteen in behandeling worden genomen. You guys really go the extra mile! Kik is voor ons Dé partij voor advies en aan-/verkoop van je woning! Toppers allemaal!!!!

Lindsey Bansse

Mijn eerste huis kopen was relatief makkelijk. Ik was alleen, vond een mooi appartement en praatte met de bank. Nu een paar jaar later zijn we samen, hebben we twee verschillende inkomens, een overwaarde, eigen vermogens en is er sprake van een taal barriere (Engels/Nederlands). Dit alles maakte dat we telkens wel huizen bezochten, maar toch niet de stap durfden te zetten naar echt bieden. Pas na het inzicht wat we kregen vanuit KIK-hypotheek is het ons gelukt. We hebben een prachtig huis, wat we nog mooier gaan maken met behulp van het bouwdepot. Ook alle verzekeringen zijn in samenwerking met KIK-hypotheek geregeld. Omdat er in zo'n korte periode zo veel geregeld moet worden is het heel fijn dat het hele team heeft meegedacht!

G&H

Ik kan mijn dank niet vaak genoeg uitspreken over de geweldige input van Dirk en zijn team. Dat wat in mijn ogen onmogelijk leek, werd door KIK Hypotheken mogelijk gemaakt. Transparante werkwijze, oplossingsgericht denken, deskundigheid en bereikbaarheid van KIK Hypotheken gaf mij het vertrouwen dat Dirk en zijn team alles onder controle hadden. Ben je onzeker over jouw huidige financiële situatie en heb je behoefte aan goed en oprecht advies? Benader KIK Hypotheken voor betrouwbaar advies. Je zult gegarandeerd een topservice ervaren!

Edwin Peprah

De adviseur is een fijne en meedenkende adviseur die t uiterste uit de kast haalt om tot t beste resultaat te komen kwa financiering en hypotheek.Resultaat gericht en altijd voor een betere optie gaan.Ook tijdens t tijdelijk uitvallen collega heeft hij klaar gestaan voor iedere klant

Vincent

54 reviews

Nieuwbouw woning toegewezen gekregen?

Ben jij ingeloot op een nieuwbouwproject? Dan komt er veel op je af. Kan ik het benodigde bedrag lenen? Wat is bouwrente en wat is renteverlies tijdens de bouw? Hoe gaat dat proces eigenlijk in zijn werk? Allemaal onderwerpen waar je misschien nog nooit over hebt nagedacht. En hoe zie je door alle informatie nog wat prioriteit heeft en wat alleen leuk om te weten is?

Door onze jarenlange ervaring in verschillende projecten hebben we al veel verschillende contracten en constructies voorbij zien komen. Door zorgvuldig de koop-aanneemovereenkomst door te nemen en in begrijpelijke taal te communiceren sta je zelfverzekerder in het traject heb je een breder begrip van het proces en ben je beter in staat wel overwogen keuzes te maken.

Koop-aanneemovereenkomst

Waarom heet het een koop-aanneem overeenkomst? Als je een nieuwbouwwoning koopt staat er vaak nog niets op de plek waar je gaat wonen of er staat een gebouw dat eerst nog gesloopt moet worden voordat jouw woning erop gebouwd wordt. Je koopt dus eigenlijk alleen de grond. Om er vervolgens jouw woning op te krijgen moet er een aannemer aan de slag om dat te bouwen. In de aanneemovereenkomst spreek je dus af wat de aannemer voor je gaat doen. Bij een nieuwbouw heb je dus 2 overeenkomsten die allebei iets anders regelen maar wel onafscheidelijk met elkaar verbonden zijn.

Nieuwbouw en bouwdepot

Omdat je alleen de grond direct koopt en de aannemer dan pas aan de slag gaat betaal je bij de notaris alleen de grondprijs. De rest gaat in bouwdepot. Uit dat bouwdepot kun je vervolgens bij elke fase die is afgerond de aannemer betalen. Doordat je vaak evenveel rente (soms leningrente -1%) krijgt over wat er in het bouwdepot staat als dat je betaald aan je hypotheek loopt je maandlast op zodra er weer een fase is afgerond door de aannemer.

Meerwerk

Iedereen is uniek dus heeft iedereen andere woonwensen. Er is voor een groot deel bepaald hoe de woningen eruit komen te zien maar er zijn ook keuzes te maken. Misschien wil jij net die badkamer met een andere indeling, de keuken met meer wandcontactdozen of al gelijk een aanbouw aan de woning. Dit kun je allemaal afspreken met de aannemer met de meerwerklijst. Daarin staat beschreven wat de aannemer rekent voor dat extra werk. Staan de keuzes die jij wilt maken niet in die lijst? niet getreurd! Je kunt nog extra lenen om met een ander bedrijf aan de slag te gaan doormiddel van een verbouwingsspecificatie. Dan kan je die droomkeuken overal vandaan halen waar je maar wilt.

Bouwrente en renteverlies tijdens de bouw

Bouwrente is de rente die je betaalt aan de aannemer. Dit is vaak rente die wordt berekend over de periode dat de aannemer geld heeft moeten voorschieten omdat hij de grond al in bezit heeft voordat jij de grond op naam krijgt bij de notaris. Renteverlies tijdens de bouw is de de rente (en vaak aflossing) die je betaalt aan de geldverstrekker terwijl de woning nog niet is afgebouwd. Je hebt dus vaak dubbele lasten vanwege de huur of koopwoning waar je tijdens de bouw van de woning verblijft. Dit wordt renteverlies tijdens de bouw genoemd. Je kan vaak tot 4% van de koopsom extra lenen om de dubbele lasten voor een deel op te vangen.

Wat bezoekers verder lazen

Nieuwsgierig?

Aan de slag met jouw nieuwbouwwoning. Laat je adviseren
Contact

Over KIK Hypotheken

KIK Hypotheken staat voor kwaliteit, integriteit en kennis. Daar mag je ons op aanspreken, graag zelfs!

Kennis houden wij op peil doordat wij geloven in een leven lang ontdekken. Daarom volgen wij zowel wettelijke als bovenwettelijke opleidingen.

Integriteit is voor ons belangrijk. Wij zorgen dat wij op een integere manier met jouw gegevens omgaan. Dus al onze computers zijn zwaar beveiligd en alleen de mensen die bij jouw gegevens moeten kunnen vanwege het werk kunnen daarbij, andere collega's dus niet!

Kwaliteit is wat anderen van ons vinden. Daarom hebben wij met regelmaat een audit door een extern bureau, gespecialiseerd in het controleren op kwaliteit, om de kwaliteit van onze dossiers hoog te houden.

Ontdek samen met ons jouw mogelijkheden!

Meer over ons