Benieuwd wat je kunt lenen?

Bereken je maximale hypotheek eenvoudig met onderstaande rekentool. Kleine disclaimer, de uitkomst geeft een beeld van wat je kunt lenen. Wat je uiteindelijk kunt lenen moet een geldverstrekker eerst nog akkoord op geven. Let helemaal goed op wanneer je al een woning hebt gehad. Dan zijn er veel verschillende onderdelen die invloed hebben op het bedrag waarvoor je een nieuwe woning kunt kopen. Vraag hulp via WhatsApp als je vragen hebt!

Hypotheek & scheiding

Gefeliciteerd hier zijn je 7 aankooptips!

Ik kan mijn dank niet vaak genoeg uitspreken over de geweldige input van Dirk en zijn team. Dat wat in mijn ogen onmogelijk leek, werd door KIK Hypotheken mogelijk gemaakt. Transparante werkwijze, oplossingsgericht denken, deskundigheid en bereikbaarheid

Edwin Peprah

23-07-2023

Volgende
Volgende
Dirk en zijn team denken constant mee en geven gevraagd en ongevraagd advies. Zij wisten meteen wat wij het beste konden doen aan de hand van onze wensen. Fijne gesprekken gehad en voelde mij ontzettend op mijn gemak. Het team van Kik staat ALTIJD klaar om je van dienst te zijn. Ginger ging als een tijger achter al onze stukken aan. Heerlijk dat wij geen stres hadden doordat zij het oppakten. Super fijn dat ons dossier in het longweekend nog werd aangevuld door Elisa ( terwijl het geen werkdag was). Hierdoor kon ons dossier de week erop meteen in behandeling worden genomen. You guys really go the extra mile! Kik is voor ons Dé partij voor advies en aan-/verkoop van je woning! Toppers allemaal!!!!

Lindsey Bansse

Mijn eerste huis kopen was relatief makkelijk. Ik was alleen, vond een mooi appartement en praatte met de bank. Nu een paar jaar later zijn we samen, hebben we twee verschillende inkomens, een overwaarde, eigen vermogens en is er sprake van een taal barriere (Engels/Nederlands). Dit alles maakte dat we telkens wel huizen bezochten, maar toch niet de stap durfden te zetten naar echt bieden. Pas na het inzicht wat we kregen vanuit KIK-hypotheek is het ons gelukt. We hebben een prachtig huis, wat we nog mooier gaan maken met behulp van het bouwdepot. Ook alle verzekeringen zijn in samenwerking met KIK-hypotheek geregeld. Omdat er in zo'n korte periode zo veel geregeld moet worden is het heel fijn dat het hele team heeft meegedacht!

G&H

Ik kan mijn dank niet vaak genoeg uitspreken over de geweldige input van Dirk en zijn team. Dat wat in mijn ogen onmogelijk leek, werd door KIK Hypotheken mogelijk gemaakt. Transparante werkwijze, oplossingsgericht denken, deskundigheid en bereikbaarheid van KIK Hypotheken gaf mij het vertrouwen dat Dirk en zijn team alles onder controle hadden. Ben je onzeker over jouw huidige financiële situatie en heb je behoefte aan goed en oprecht advies? Benader KIK Hypotheken voor betrouwbaar advies. Je zult gegarandeerd een topservice ervaren!

Edwin Peprah

De adviseur is een fijne en meedenkende adviseur die t uiterste uit de kast haalt om tot t beste resultaat te komen kwa financiering en hypotheek.Resultaat gericht en altijd voor een betere optie gaan.Ook tijdens t tijdelijk uitvallen collega heeft hij klaar gestaan voor iedere klant

Vincent

54 reviews

Hulp bij (echt)scheiding nodig?

De weg die jullie samen vol vertrouwen insloegen nadert een splitsing. De impact van een scheiding raakt je niet alleen emotioneel,  ook op financieel terrein verandert er veel. Zeker als er sprake is van een eigen woning. Waar jouw nieuwe pad toe leidt is nog onzeker. Wat zijn je opties, waar liggen de hobbels en hoe kom je praktisch tot verstandige beslissingen?

Met een adviseur van KIK Hypotheken beschik je over een prima financieel kompas.

Wat gebeurt er met de eigen woning?

Hebben jullie kinderen dan wil je daar uiteraard goede afspraken over maken. Andere kwesties betreffen o.a. de alimentatie, de verdeling van jullie bezittingen en pensioenen. Fijn als je daar in harmonie uitkomt, een mediator kan daarbij helpen. Anders kunnen jij en je partner een eigen advocaat in de arm nemen.

Heb je samen een woning gekocht, dan moet je ook daarover knopen doorhakken. Hoe ziet je dagelijks leven er in de toekomst uit? Waar ga je wonen? Wat heb je nog te besteden?

We schetsen hierna drie situaties. Daarbij is het natuurlijk van belang, dat wat je wilt ook kán. Een uitgebreide verkenning en het doorrekenen van de financiële gevolgen komt daarbij van pas. KIK staat voor kwaliteit, integriteit en kennis. Bij deze soms lastige of spannende situaties doen wij er alles aan om jullie proces in goede banen te leiden.

  1. Eén partner neemt de woning over
    Waar je voorheen de hypotheeklasten samen droeg, komt de hypotheek nu op één naam en inkomen. Je partner heeft bovendien (in de meeste gevallen) recht op de helft van de (over)waarde van de woning. Hoe stel je de waarde van de woning vast en hoe financier je het uitkoopbedrag? En welke rol speelt partneralimentatie bij het beoordelen van je nieuwe hypotheekaanvraag? We brengen deze en meer aspecten in kaart en schetsen het voor jou meest gunstige scenario. Uiteraard houden we daarbij rekening met wat je naast wonen nog meer voor wensen hebt. Meer weten? Neem contact op voor een vrijblijvende berekening wat mogelijk is.
  2. De woning verkopen
    Wil geen van de partners de woning op eigen naam zetten, of kan dat niet? Met de verkoop ervan kun je de resterende hypotheek aflossen en de overwaarde verdelen. Welk deel jou toekomt hangt er vanaf of en hoe je getrouwd bent. Of hoe jullie een partnerschap of samenlevingsovereenkomst aangingen. Ga je direct een nieuwe woning kopen, en wil je recht houden op hypotheekrenteaftrek? Dan moet je die overwaarde daarbij inbrengen, of gebruiken voor een verbouwing. Maar misschien heb je andere plannen? Langs dit soort obstakels helpen we je deskundig navigeren op zoek naar een nieuwe bestemming. Ook hierbij berekenen we vrijblijvend de mogelijkheden voor je uit. Neem vrijblijvend contact op.
  3. De woning niet verdelen
    Is de verkoop van de woning niet wenselijk—bijvoorbeeld vanwege de kinderen—maar lukt het niet deze op een van jullie namen te zetten? Het is op zich mogelijk gezamenlijk eigenaar van de woning te blijven, ook als er maar één van jullie in blijft wonen. Dat heeft wel gevolgen voor de aftrek van de hypotheek. In dat geval trekken we graag op met jullie mediator. Zo weet je zeker dat ons goede advies op een juiste manier wordt vastgelegd in het convenant.

De scheiding voorbij

Helder advies rond de financiering van je huidige of volgende woning is één. Ook op andere vlakken helpt KIK je met het uitstippelen van de juiste route. Of je nu alleen verder gaat, met kinderen, een ander—nu of ooit… Wij zijn graag je gids bij alle wezenlijke mijlpalen op je levenspad. Nu betreft dat bijvoorbeeld de inventarisatie en verdeling van het gezamenlijke vermogen, eventuele schulden en de pensioenopbouw. Wat wil je met je testament? Wat te doen met de gemeenschappelijke en persoonlijke verzekeringen? Hoe doe je aangifte in het jaar van je scheiding?

Na deze pas op de plaats gaat de reis verder. Misschien met een iets ander licht op de horizon. Maar met de zekerheid van een betrouwbare reispartner in KIK Hypotheken.

Wat bezoekers verder lazen

Hulp nodig?

Hoe moet dat nou met de hypotheek als je gaat scheiden? Ontdek je mogelijkheden.
Contact

Over KIK Hypotheken

KIK Hypotheken staat voor kwaliteit, integriteit en kennis. Daar mag je ons op aanspreken, graag zelfs!

Kennis houden wij op peil doordat wij geloven in een leven lang ontdekken. Daarom volgen wij zowel wettelijke als bovenwettelijke opleidingen.

Integriteit is voor ons belangrijk. Wij zorgen dat wij op een integere manier met jouw gegevens omgaan. Dus al onze computers zijn zwaar beveiligd en alleen de mensen die bij jouw gegevens moeten kunnen vanwege het werk kunnen daarbij, andere collega's dus niet!

Kwaliteit is wat anderen van ons vinden. Daarom hebben wij met regelmaat een audit door een extern bureau, gespecialiseerd in het controleren op kwaliteit, om de kwaliteit van onze dossiers hoog te houden.

Ontdek samen met ons jouw mogelijkheden!

Meer over ons