Maximale leencapaciteit berekenen

Maximale leencapaciteit berekenen

Gefeliciteerd hier zijn je 7 aankooptips!

Maximale Leencapaciteit berekenen

Wil je weten hoeveel jouw maximale leencapaciteit is? In welke prijscategorie jij naar woningen kunt zoeken? Grote kans dat je dan op zoek bent naar een makkelijke rekenmodule online waar je jouw persoonlijke gegevens in kan zetten waar een bedrag uit komt.

Helaas is het berekenen van je maximale hypotheek niet zo eenvoudig. Als je niet alle regels weet is de kans groot dat er een ander bedrag uitkomt dan dat je daadwerkelijk kunt lenen.

Dus na een berekening weet je nog helemaal niet zeker of de woningen die je gaat bezichtigen of de verbouwing die je graag wilt ook te financieren zijn.

Wij hebben bij KIK hypotheken als slogan "Ontdekken van mogelijkheden" en dat moet kunnen zonder gelijk kosten te maken en zonder gelijk ergens aan vast te zitten, vind je ook niet?

Daarom hebben wij besloten geen rekenmodule op onze website te zetten om vervolgens je gegevens te vragen. Wij vragen direct om je naam en telefoonnummer achter te laten zodat wij in een kort vrijblijvend gesprek kunnen kijken wat de leencapaciteit is. Wel zo transparant en eerlijk!

En of je dan graag van onze dienstverlening gebruik wilt maken kies je helemaal zelf! Jij kan in ieder geval verder. Je bent welkom op kantoor maar ook telefonisch of via videobellen (zoals zoom of teams) is mogelijk.

Enthousiast geworden? Neem contact op of laat je gegevens achter via de knop Contact.

Wat komt er allemaal kijken bij een hypotheekberekening?

Als je gaat kijken naar het loon dat je mag meenemen is het belangrijk of dat loon dat je verdient ook naar de toekomst toe stabiel lijkt. Daarbij wordt er dus gekeken of je een vast contract hebt voor onbepaalde tijd of dat je werkgever de intentie heeft om dat te geven. Is dat niet het geval wordt er net zoals bij ondernemers naar het gemiddelde van de afgelopen jaren gekeken.

Er zijn verschillende redenen waarom je een hoger bruto salaris hebt dan je in werkelijkheid mag meenemen. Hierbij is het belangrijk om te bedenken of er kosten tegenover staan. Krijg je van de werkgever een reisbudget of leasebudget dan is het dus de bedoeling dat je dat geld uitgeeft aan het reizen naar werk en/of klanten. Dat je dan met de fiets gaat, maakt niet uit. Er zouden kosten tegenover moeten staan dus mag je het niet meenemen.

Weet je zeker dat je binnen 6 maanden een verhoging gaat krijgen omdat dit vastgelegd is in het CAO of omdat je dit al hebt afgesproken met je werkgever dan kunnen we dat loon ook meenemen voor de berekening. Zo heb je in het loon dus al een aantal dingen waar je goed op moet letten!

Heb je al eerder een hypotheek afgesloten na 2012 dan is de kans groot dat je minder kunt lenen dan je op de rekentools ziet. Dit heeft te maken met nieuwe wetgeving sinds 2013 die betrekking heeft op de eigenwoningschuld.

Bovenstaande en nog veel meer hebben invloed op hoeveel je kunt lenen. Wil je precies weten wat je kunt lenen? Neem dan contact met ons op of laat je gegevens achter via de Contact button!

Wat bezoekers verder lazen

Samen in 10 minuten berekenen?

Wil je samen binnen 10 minuten aan de telefoon met een van onze adviseurs de maximale leencapaciteit berekenen? Geef je op via "Contact" en wij plannen geheel kosteloos en vrijblijvend een telefonische afspraak in

Over KIK Hypotheken

KIK Hypotheken staat voor kwaliteit, integriteit en kennis. Daar mag je ons op aanspreken, graag zelfs!

Kennis houden wij op peil doordat wij geloven in een leven lang ontdekken. Daarom volgen wij zowel wettelijke als bovenwettelijke opleidingen.

Integriteit is voor ons belangrijk. Wij zorgen dat wij op een integere manier met jouw gegevens omgaan. Dus al onze computers zijn zwaar beveiligd en alleen de mensen die bij jouw gegevens moeten kunnen vanwege het werk kunnen daarbij, andere collega's dus niet!

Kwaliteit is wat anderen van ons vinden. Daarom hebben wij met regelmaat een audit door een extern bureau, gespecialiseerd in het controleren op kwaliteit, om de kwaliteit van onze dossiers hoog te houden.

Ontdek samen met ons jouw mogelijkheden!

Meer over ons