Aankoopmakelaar in Baarn nodig?

Vorige
terug naar blogs

Huis aankopen in Baarn

Ben jij al op dit moment een huis aan het kopen in Baarn en heb je al meerdere woningen bezichtigt? Misschien heb je zelfs al biedingen gedaan. Hoe weet je dan of je het goed doet? Koop ik geen kat in de zak? Bied ik niet te veel? Hoe val ik op tussen al die andere biedingen? En kan ik wel voldoende lenen?

Koop ik geen kat in de zak?

Door in de onderhandelingen een voorbehoud bouwtechnische keuring mee te nemen kun je een specialist door het huis heen laten lopen om te voorkomen dat je een kat in de zak koopt maar je zit vaak ook met een tegenpartij die liever zo min mogelijk voorbehouden ziet. Daarom adviseer ik mijn klanten altijd om het niet als voorbehoud op te nemen maar de makelaar te vertellen dat je wel met een specialist door het huis heen wilt lopen voordat je tekent. Hierdoor weet de verkopende partij dat je snel een uitslag hebt en ook dat je het niet zal gebruiken om opnieuw de onderhandelingen aan te gaan.

Bied ik niet te veel?

Omdat het een enorme gekte in de woningmarkt is nu zijn er mensen die hun woning voor een mega hoog bedrag in de markt zetten en vervolgens hopen dat er iemand is die het betaalt. Om dit te voorkomen en uiteindelijk ook de financiering rond te krijgen (lees het kopje wat kan ik lenen) is het verstandig om vooraf te weten wat woningen in de buurt hebben gedaan met een soortgelijke woonoppervlakte en bouwstijl. Hiervoor adviseer ik om een expert in de hand te nemen om te voorkomen dat je meer biedt dan de woning waard is.

Wat kan ik lenen?

Tegenwoordig zijn er 2 gegevens heel belangrijk bij het bepalen hoeveel je kan lenen.

  1. Hoeveel verdien je?
  2. Hoeveel is de woning waard?

Het laagste van de 2 bepaalt hoeveel je kunt lenen. Als je dus een miljoen op je inkomen zou kunnen lenen en de woning maar €200.000,- waard is, dan kan er maar €200.000,- geleend worden (Uiteraard kan iemand die maar €200.000,- euro op inkomen kan lenen geen huis van een miljoen financieren). Het is dus van belang om van te voren te weten hoeveel je op inkomen kan lenen en hoeveel de woning waard is voordat je gaat bieden. Alles dat je aan eigen geld in kan brengen naast de kosten kun je meer bieden dan hij waard is.

Hoe val ik op tussen al die andere biedingen?

De manier om het verschil te maken tussen alle andere biedingen is door de makelaar zekerheid te bieden. Stel je maar eens voor wat jij belangrijk zou vinden bij het verkopen van je eigen woning. Dan kun je wel een bod accepteren die €50.000,- boven de werkelijke waarde ligt maar als vervolgens de financiering niet rond komt heb je er niets aan. Je wilt, als verkopende partij, dus heel graag zo veel mogelijk zeker weten dat de bieding die je hebt gekregen ook daadwerkelijk rond komt.

Als je dus een goede bieding wilt neerleggen, zijn de volgende stappen dus belangrijk.

  • Weet de waarde van de woning.
  • Weet hoeveel je kunt lenen.
  • Weet hoeveel eigen geld je kunt vrijmaken.

Stel je nu eens voor dat je een makelaar op kunt bellen en het volgende kunt zeggen:

De financiering is al bekeken en die zou geen enkel probleem moeten zijn, de waarde van de woning hebben we uitgezocht en die is voor onze financiering ook geen enkel probleem. Wij willen graag met een bouwkundig specialist, vóór het tekenen van het koopcontract, door de woning lopen om te voorkomen dat we tegen kosten aan lopen die we niet kunnen dragen. Wij willen een bod uitbrengen onder voorbehoud van financiering van €.... Kosten Koper.

Als de prijs dan ook nog passend is kan de makelaar niet anders dan voor jou gaan!

Wil jij iemand die:

  • Je maximale leencapaciteit berekend.
  • Met je kijkt naar evt. Nationale Hypotheek Garantie
  • De waarde van de woning achterhaald.
  • Het bod bij de makelaar zo sterk mogelijk neerlegt.
aankoopmakelaar baarn

Wat bezoekers verder lazen

Neem contact op

Ontdek wat er mogelijk is, we helpen je daar graag bij!